Protok i nivo (razina)

Prekidač protoka (flow switch)

Sveobuhvatni modularni princip SIKA prekidača protoka nudi Vam optimalan izbor za vaš sustav ili proces. Ovisno od opterećenja, za vašu aplikaciju možete izabrati prekidač odgovarajućeg dizajna, izrađen od visoko-kvalitetnih metalnih ili ekonomičnih plastičnih dijelova.

Vortex senzori protoka

SIKA vortex senzori zbog svog principa nisu podložni gotovo nikakvom mehaničkom habanju. Izrađeni od čvrste plastike ojačane staklenim vlaknima ili u robusnoj metalnoj verziji: SIKA Vortex senzori protoka impresioniraju svojim širokim rasponom mjerenja, visokom otpornošću na smetnje, izdržljivošću i izvrsnim omjerom cijene i učinka.

Turbinski senzori protoka

Turbinski senzori protoka se koriste za mjerenje zapreminskog protoka ili doziranje. Zbog njihovog iznimno kompaktnog dizajna, širokog mjernog opsega i uvjerljive preciznosti, mogućnosti primjene su gotovo neograničene.

Magnetno induktivni senzori protoka

Magnetno induktivni senzori protoka su se dokazali dugi niz godina kao pouzdano rješenje za različite aplikacije. Bilo da se radi o robusnoj industrijskoj verziji ili troškovno optimiziranoj OEM verziji, SIKA magnetno induktivni senzori imaju brz odziv, nisu podložni mehaničkom trošenju i vrlo su fleksibilni prilikom instalacije.

Senzori protoka s ovalnim zupčanicima (oval gear)

SIKA senzori s ovalnim zupčanicima su volumni mjerači protoka koji se koriste kod niskoviskoznih tekućina. Robusna kućišta napravljena su od nerđajućeg čelika ili aluminija, a dostupni su i u verzijama za visoke temperature do 125°C.

Senzori protoka na principu pozitivnog pomaka (positive displacement)

Visoka rezolucija u kombinaciji sa pouzdanom točnošću mjerenja čini ove senzore posebno interesantnim za aplikacije mjerenja malih i vrlo malih volumena.

Kalorimetrijski senzori protoka

VE serijom kalorimetrijskih senzora nadzire se pad protoka ispod unaprijed definirane brzine, što je moguće podesiti prema uvjetima na licu mjesta. Uređaj također karakteriziraju robustan dizajn, jednostavan rad i visoka pouzdanost.

Regulatori protoka

SIKA regulatori protoka razvijeni su kako bi održavali konstantan protok tekućina nalik vodi. Osiguravaju da se brzina protoka održava konstantnom te da se ne prekoračuje čak i kod fluktuirajućih tlakova.

Nivo sklopke

Dokazani jednostavni princip plovka i bespotencijalni kontakt kao odašiljač signala nude visoku funkcionalnu pouzdanost SIKA nivo sklopki.